Alkuperäinen ohje saatu koulusta opiskelu aikoina jota olen itse tuunannut

Pohja
400g Taloussuklaata
400g voita
8 munaa
4dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
8rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon siivilän läpi ja sen jälkeen suklaa-rasva seos ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan
- paista 175 asteessa n.45min
Mustikkarahka täyte
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
200-300g mustikoita
1 liivatelehti
- ota mustikoista n. 50g ja sulata joko mikrossa tai huoneenlämmössä ja laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
- soseuta sulaneet mustikat ja lisää tilkka vettä ja kuumenna seos. Lisää seokseen liivatelehti.
- pidä seos hellalla kunnes liivate on sulanut, kun liivat on sulanut niin sekoita seos hyvin ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Sekoita joukkoon rahka, sokeri, mustikat ja liivate seos
Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta omenamehulla tai rommimaidolla
Lisää rahkaa haluamasi määrä jokaiseen väliin.
Kuorrute
75g maitosuklaata
125g taloussuklaata
1dl kermaa
2rkl voita
- Sulata suklaat kuumaan voi-kermaan ja sekoita tasaiseksi
- Kaada vähän jäähtynyt kuorrutus jäähtyneen kakun päälle
(Halutessasi voit sulattaa valkosuklaata ja tehdä ohuita raitoja kakunpäälle koristeeksi)
Lisää kommentti
Kommentit